The Hepworth Wakefield

The Hepworth Wakefield

The Hepworth Wakefield

Scheme name: The Hepworth Wakefield

Practice: David Chipperfield Architects 

Client: Wakefield Council 

Photographer: Iwan Baan

Approached across an elegant bridge the gallery's scale changes. What appears to be a fairly random set of boxes in plan soon reveals its logic, with spaces such as the shop, cafe, education room and offices on the ground floor radiating out from the entrance space.

The long slit roof-light in each of the en-filade first floor galleries models each space, while the carefully placed windows serve to rest the eye and constantly locate the building against the local context.

 

Winner of the RIBA Regional Building of the Year Award sponsored by Ibstock Brick
Ibstock Building Sustainability


 
Top of page|