London

The Davies Alpine House, Royal Botanic Gardens, Kew

Davies Alpine House

The Davies Alpine House, Royal Botanic Gardens, Kew, Richmond
Wilkinson Eyre Architects
Photo: Nick Guttridge


For a small building, it takes a powerful form. A glass-clad symmetrical steel structure stands over a labyrinth of ducts which blow cooled air over the alpine plants, thus mimicking their native habitat. The synthesis of structure, surface, and environmental control combine to provide an enclosure worthy of the history of the great botanical structures at Kew. 
 
The Royal Botanic Gardens, Kew is the winners of the 2006 RIBA/Arts Council Client of the Year for its masterplanning and programme of works including the Davies Alpine House.

The Davies Alpine House was revisted by the RIBA Awards Group and considered for the Stirling shortlist.

 
 
Top of page