Bedford Music School

Bedford Music School

Bedford Music School



The main elevation departs from the gothic feel of its neighbours by adopting a stripped-down classical vocabulary. It is perched on a stepped embankment, lending it a temple-like air. The internal planning revolves around a double height glazed social space between the recital hall and the teaching rooms. It adopts external materials to create the feel of an informal meeting place for musicians and concert-goers. Teaching spaces are segregated from public areas and the entrance sequence has a logic that makes the building easy to use. The main recital hall is highly memorable, with dramatic views across the playing fields. Like the rest of the new work, it is designed with great rigour and control and is clearly the new heart of the school. 

 

 
 
Top of page