Barbican Centre

Barbican Centre

Barbican



The Barbican arts centre has long epitomised the kind of labyrinthine structures which got twentieth century architecture a bad name. The aim of the project was to address the many problems of navigating around the complex while also upgrading and renewing the dated décor of both the original and its later additions. Wayfinding has been improved with the introduction of large graphic devices in deep orange. Floors have been renumbered, making sense of the numerous above and below ground storeys. Lighting has been improved, offering infinitely changeable colours in the concrete coffers, a device that modernises the whole interior in one move. Much of what has been done is quiet and understated and one can feel the architect’s respect for the original.

 

 
 
Top of page