Kander House

Kander House

Kander House



Kander House is a Victorian semi-detached house which was structurally unsound and which provided an opportunity for the architect to reconsider the habitation of the house and create generous space and volumes. A winding staircase connects the more traditional bedrooms and bathrooms with the transformed ground floor. The design creates a series of spaces which are linked but allow different functions and moods. The concrete has been beautifully cast, forming the ceiling to the kitchen area before wrapping down outside to form part of the rear wall. Natural light is maximised through the large glazed doors opening up either side of the terrace to create a wonderful sense of openness. Natural light also washes the house through cleverly positioned roof glazing.

 

 
 
Top of page