The Long House

The Long House

The Long House

Keith Williams Architects
Copyright: Helene Binet


The architectural challenge was to create a house that was volumetrically bigger than the original, whilst acknowledging the small scale of its mews setting. The house is organised to occupy and extend over the original footprint and to connect to an adjacent property in order to provide family accommodation in the main house and facilities for guests in the annexe.

The building scale is carefully considered and those parts that are seen from the mews maintain the scale of the original house and present a sensitive response to the public context. Against the perimeter site wall a long garden room allowing the family generous informal space from which an underground pool can be accessed. The pool is top-lit along one edge and again creates a simple yet serene space.

 

 
 
Top of page