Vicco's Tower

Vicco's Tower

LO91-ViccosTower(c)VegarMoen_530x448

51% Studios
Copyright: Vegar Moen


Vicco’s tower is a rear garden extension of a traditional small Hackney house to give a new stacked kitchen, study and master bathroom in that order for a Norwegian artist living in London. You cannot help being mesmerized by the artist’s own touches so a modest project becomes one of singular aesthetic consistency.

The extension addresses the back garden with an area of nearly 100% glazing in the lower ground kitchen such that it feels almost like one was cooking out of doors. Above this is suspended a two storey solid wood tower containing the more private study, entirely lined with birch plywood followed by a large bathroom which has an entire glass roof and brilliant light.

Altogether a very successful building from modest but sure means.

 

 
 
Top of page