William Bellamy Children's Centre

William Bellamy Children's Centre

WilliamBellamy04H(c)HeleneBinet_530x416

DSDHA
Copyright: Helene Binet


The centre provides one of the least oviously-child-focussed buildings imaginable, yet it is also one of the least pratronising and the most effective at delivering its services. Wrapped in a sleek aluminium rainscreen with concealed metal-framed windows and opaque opening panels, this might be an aeronautics research establishment (if not a piece of aeronautics), but it is full of delight and surprise too. The architects asked the children what interested them on their way to school: the results are translated into the foxes and sqirrels on the brightly coloured polycarbonate canopies. Inside the place is full of light and space, giving the impression of a far more generous single storey building than budget would permit. A small triumph.

 

 
 
Top of page