University Centre

University Centre, Winchester

Univeristy Centre Winchester University

Design Engine Architects
Copyright: Keith Collie


The building unites a new entrance to the University, a large dining hall and a students' union complex in a single building. The site slope of four storeys is exploited by digging the students' union into the lower two. Above it the double-height dining hall has an ingenious folded roof. Its glass wall is adequately protected from sunshine and orientated towards the main circulation of the university to cerate a new centre within the campus.

The terracing within the building and beside it offers generous hang-out space for students. The building combines clarity of conception with an enjoyable celebration of transparency. The complex brief is skillfully handled, enabling the various components of the project to be used together or in isolation.

 

 
 
Top of page