Blaenavon World Heritage Centre

Blaenavon World Heritage Centre

Blaenavon World Heritage Centre

Purcell Miller Tritton
Copyright: Neil Wall


A small, busy intervention of glass, concrete, steel and timber squeezes between two historic school buildings then bursts out across the old playground.

Internally the entrance integrates the cafeteria and links the split-level historic buildings, with legibility and economy. Incidental glimpses and framed axial views to the historic landscape beyond are formalised and captured in the organisation of the plan.

The conservation and adaptation of the historic components of the scheme are well handled and contain a first rate interpretive exhibition and a well used community room. A muted colour scheme binds the interiors with the exterior. A full list of modish materials are handled with delight and detailed with economy.

 

 
 
Top of page