Baden Powell Outdoor Centre

Baden Powell Outdoor Centre

Baden Powell Outdoor Centre

Wilkinson King
Copyright: Paul Tyagi


In the best tradition of low impact building, this scheme has several layers of ingenuity. The tent metaphor for the buildings and their relationship to one another achieves an intimacy and is very successful. The undoubted challenge of logistics is well considered, clearly and cleverly surmounted.

The detailing of the building envelope is refined and elegant with the bevelled gable edge detail and hidden gutters achieving a slim elegance to the gable edge profile and through this finesse in the completed building shell.

The site is precious and it is important that the buildings do not permanently scar the landscape. The way in which the buildings and deck both hover only touching the ground lightly, is a real achievement.

 

 
 
Top of page