Belgrade Theatre

The Belgrade Theatre

The Belgrade Theatre

Stanton Williams
Copyright: Morley von Sternberg


This new theatre addition and refurbishment of the existing post-war modernist Belgrade Theatre boldly transforms and revitalises the theatre into a distinct cultural hub for Coventry.

Internally the new building has great atmosphere by day and is particularly seductive at night. The blacks, greys and red of the internal palette wash outwards over the sculptural forms of the new elements. The simple palette of materials, concrete and render in variations of textured grey and black are unaffected and just right. The polycarbonate lantern to the top of the studio theatre relieves the blackened mass in daytime and gives a glowing light show at night. It just happens to be the screen to the plant rooms, so economy and visual reference are achieved simply and effectively.

 

 
 
Top of page