Reception Hide Complex

Reception Hide Complex

Reception Hide Complex, aerial view

Architect: Haysom Ward Miller Architects

Client: RSPB

Photographer: Mike Page


A series of unheated and unserviced timber structures sit astride a raw concrete barrier that provides some form of flood defence and creates two very different habitats - a fresh water lagoon and salt water marsh.

This is a most unusual hide for bird-watching. Instead of being one building it is much more a series of special places: a covered area looking along the flood defence and two wing-shaped enclosures, one over-looking fresh water, the other salt water.

On  such a unique site it would have been easy for the architects to get carried away with either elaborate structures or forced minimalism, however, the Reception Hide does neither and says what it needs to in a gentle and relaxed way.

 
 
Top of page