Woodland Trust Headquarters

Woodland Trust Headquarters

Woodland Trust Headquarters, view from courtyard

Architect: Feilden Clegg Bradley Studios

Client: The Woodland Trust

Photographer: Peter Cook


The form of the building responds in a creative way to the constraints and opportunities of the site on an industrial estate. The full height timber siding and window slots emphasise the verticality and create a graphic and strong image for the Woodland Trust.

The generous circulation space at the heart of the building and the open and airy open plan offices make this a pleasant work environment. The use of timber for both structure and cladding was of course a given, but the architects have added lightweight concrete elements hung from the ceiling to boost the mass of the building and hence save energy. A fairly simple palette of materials and colours gives a consistent and unified ambiance throughout the building.

 
 
Top of page