Scotstoun House

Scotstoun House

Scotstoun House, HAA Design, Alan Mcteer

Architect: HAA Design Ltd

Client: Arup Group

Photographer: Alan McTeer


The brief was to adapt and extend the Grade B listed Scotstoun House, the exemplary pavilion in the park, created as offices for Ove Arup & Partners by Peter Foggo in 1963. The original building, a single storey concrete, steel and glass construction has been adapted for contemporary working patterns. A new linear extension sits alongside, connecting with the historic garden wall and directly abutting the existing pavilion.

This extension complements rather than imitating the original, it draws on the archaeology of its site and the simple elegance of the existing building to create a new adaptable office environment, human in scale, energy efficient (BREEAM excellent rating) and welcoming; a fitting advertisement for a practice that has proved itself on a world stage over two generations.

 
 
Top of page