Bideford College

Bideford College

Bideford College, view from courtyard

Architect: NPS South West

Client: Devon County Council

Photographer: Bideford College


The school is on a steeply sloping site and has a clear and legible plan which responds to a complicated and detailed brief. The classroom wings are arranged in six parallel blocks alongside the main building which is an indoor/outdoor space with dining hall and winter garden. This works well - there are secluded spaces for the kids to congregate and a long open space for the school to assemble. Between each of the individually coloured class blocks are a series of open spaces, which the ground floor classrooms open on to.

This is a building where the sustainable credentials are inherent and straightforward and is rated BREEAM Excellent. This is a once in a lifetime building for all of Bideford and it does the job beautifully.

  
 
Top of page