Bourne Hill Offices

Bourne Hill Offices

Bourne Hill Offices, exterior

Architect: Stanton Williams

Client: Wiltshire Council

Photographer: Hufton+Crow


The project involved the restoration and repair of an existing building, the creation of new public gardens and, wonderfully, the clearing away of car parking from the entrance front producing a new civic space for Salisbury. 

The architectural strength of the new work has the boldness to compete gently with the existing structure in a manner that enhances the qualities of both new and old. Material and constructional considerations have been meticulous. Most evident are the tactile stone-clad freestanding columns acting as fins to shade the seamless glazed facade from overheating and producing a single elegant planar surface and an unexpected and dramatic scale. Even though much that is accommodated is technically private, back office functions - this is a truly civic building.

 
 
Top of page