Hayes Primary School

Hayes Primary School - exterior

Hayes01KilianO'Sullivan_5418

Architect: Hayhurst and Co
Client: London Borough of Croydon
Photographer: Kilian O'Sullivan

On a tight budget the architects have created a building with a clear organisation and a strong identity, with a loggia-like entrance setting the tone.

Internally a wall composed of cross-laminated timber separates classrooms from the main corridor and allows for storage, seating and study. It also creates a flexible, animated backdrop to classroom activities contributing to a lively interior landscape.

Classrooms are designed to provide variety to the learning environments, ranging from generous light-filled spaces under the internally facing pitched roofs and smaller rooms around the perimeter that give privacy and intimacy.

The formation of an inner courtyard for play provides the school with a vibrant heart, allowing light and air into all the rooms and a strong sense of openness to pervade the building.


 
Top of page