Lauriston School

Lauriston School - exterior

Lauriston01_©_MGA_4436

Architect: Meadowcroft Griffin Architects/Ann Griffin
Client: Hackney Learning Trust
Photographer: Meadowcroft Griffin Architects

This project doubled the size of a 1970s school on the same tight site while
keeping the existing school in operation throughout the construction.

To maximise playground area, the classroom block was raised on a bridge among the trees, increasing levels of daylight, ventilation and views; and creating an undercroft play-space the size of a sports hall.

The architects engaged with the school children throughout the process, worked with artists, helped with funding, formed a special relationship with the specialist supplier of the prefabricated timber panels (used to reduce disruption from noise and dust) and developed innovative design solutions throughout.

A parent has commented: 'We wanted a learning environment that was flexible …. we have a real sense of awe and wonder every time we come into the building.'


 
Top of page