Frick Chemistry Laboratory

Frick Chemistry Laboratory

Frick Chemistry Laboratory

Scheme: Frick Chemistry Laboratory

Practice: Hopkins Architects

Client: Princeton Office of Design and Construction

Photographer: Warren Jagger

Princeton University wanted a sustainable building to re-house its chemistry department. Hopkins's building is a subtle composition of laboratory wing and three blocks of offices and staircase cores, all linked by a lofty atrium that gives a sense of transparency to the normally hermetic world of the laboratories.

The environmental strategy sets new standards of environmental performance for laboratory buildings, employing chilled beams, photovoltaics and rainwater and grey water recycling. It is a building that should last well, adapting to changing needs in laboratory design.


 
Top of page