Urban housing and creche, Geneva, Switzerland

Urban housing and creche

Urban housing and creche

Scheme: Urban housing and crèche

Practice: Sergison Bates Architects with Jean-Paul Jaccaud Architectes

Client: Fondation Ville de Genève pour le Logement Social

Photographer: Joel Tettamanti

The building is inserted into the existing urban structure of arcades, covered walkways and alleys with a variety of routes that cut through the dense city block. The entrance to the crèche allows views into the rear courtyard, a shaded and secure play space for the children.

The apartments are organised around the perimeter of the site, with central halls connecting rooms in a continuous spatial sequence. The new building stitches itself into the texture of the city, with a façade of rich and layered elements.


 
Top of page