2011

  News feeds  RSS

Royal London Children's Hospital

Date:

24 June 2011

Press release contact:

Julia Davies
T: +44 (0)113 203 1490
E: julia.davies@riba.org

New Royal London Children's Hospital - Internal Play Space and Exterior Roof Garden
 
Following an RIBA Design Competition, Cottrell & Vermeulen Architecture has been appointed to design two new spaces for children in the New Royal London Hospital in East London. These will provide areas of refuge and play for children and their families at the hospital.

The two spaces will need to perform a number of different roles and have defined spaces to stimulate the imagination and offer fun and physical play challenges whilst also providing distinct spaces for quiet and escape.

The first internal space has been conceived as the 'living room' of the hospital containing exaggerated familiar domestic objects which divide the space for refuge and play and which encourage exploration.

The new roof garden has been imagined as a forest landscape with protection from wind and rain but expansive views over the city. It is a place to run around, play hide-and-seek, chat relax or just experience nature. The forest floor guides the visitor through the space to a teepee 'tree house' and stage area and real tree trunks support a rolling lattice canopy structure above.

The intention is that both will be magical spaces for patients and visitors to find refuge in the hospital.

Notes to editors

Please ensure RIBA Competitions is credited when mentioning the above competition. 

 

Top of page