Madingley Road

Madingley Road

Madingley Road

Scheme: Private House, Madingley Road
Architect: Mole Architects                       
Client: Ian and Sue Collins                     
Photographer: David Butler

On a busy road, a sequence of single-storeyed, sun-filled rooms off south and west facing corridors encircles a garden oasis. Each room has a strong relationship with the garden, the sky and the trees. The sequence culminates in a tall living space, looking back at the garden and its gatehouse.

The energy performance is above the Passivhaus standard, testament that low-technology and excellence in spatial design, rather than the use of heavy mechanical systems, can achieve a higher standard of sustainable architecture.

 

 

Winner of RIBA Regional Sustainability Award sponsored by Solar Cube

 

 

 


 
Top of page|