The Court

The Court

Interior

Scheme name: The Court
Chapel Lane, Epperstone, Nottinghamshire
Practice: Alex McIntyre Architects
Client: Peter Smith
Photographer: Alex McIntyre

The apparent modesty of this elegant single storey brick house fits into the established village brick context in an understated manner. The dwelling also successfully engages with the existing landscape at all levels. The building appears to be a transition in scale between a barn and a bungalow, evoking echoes of surrounding properties.

Internally the house is very controlled and the minimalist feel is borne out of the simple use of a few materials, fine detailing and a noticeable absence of clutter.

The Court is a well crafted contemporary dwelling successfully anchored in a delightful conservation setting. This is a successful and all too rare example of the architect being charged with delivering a fully integrated exterior and interior design.


Contractor: Harold Adkins and Sons

Structural Engineer: Keith Simpson Associates

Date of completion: April 2012

Gross internal area: 300 sqm

Top of page|