GoldsmithsCentre

The Goldsmiths' Centre

Goldsmiths_01(c)Morley_von_Sternberg-Exterior1

Practice: Lyall, Bills and Young
Client: The Trustees of The Goldsmiths' Centre
Photographer: Morley von Sternberg

The project took an existing Grade II listed London Board School and refurbished and extended it to create jewellery workshops, conference and exhibition facilities. The scheme combines the need for a public frontage: a café and terrace, and exhibition space, with the more intimate and secure needs of jewellery and goldsmithing workshops and teaching spaces.

Externally, the use of hand-patinated brass panels against the York stone references the activities that go on in the building. Inside, the use of stone and oak clearly expresses the ambition that the building is to last a long time and age well.

The workshops are inhabited by skilled craftsmen who were offered reduced rent in return for helping start-up businesses and training.


 
Top of page|