South Norwood Hill Children's Centre

South Norwood Hill Children's Centre

South Norwood Hill Childrens Centre

Scheme: South Norwood Hill Childrens Centre
Architect: erect architecture
Client: The Cypress Schools
Contractor: Hilife Construction
© erect architecture

The old school was dark and unloved, but it has been retained and transformed, its size doubled by wrapping new accommodation and terraces around it, re-orientating it and linking it to its wooded site. 

The limited range of materials, timber and brick, used in a very coherent, yet flexible way informs the building's charming character. 

Inside a succession of pitched roofs, with the timber trusses exposed, scale and zone the nursery school and the multipurpose room. New roof lights let daylight into the deep plan.


 
Top of page|