Darwen Vale High School

Darwen Vale High School

DVHS_Exterior01

Architect: John McAslan + Partners
Client: Blackburn with Darwen Borough Council
Contractor: Balfour Beatty
Photographer: Hufton + Crow

Regional Award Winner

Turning its back on the adjacent motorway, this new extension looks inwards by connecting a rich series of internal communal spaces. The 1,000 pus school population now has a wide range of impressive facilities from exemplary sports facilities and dance studios to fully equipped workshops and a traditional library.

Soft forms to the rear draw inspiration and sit comfortably within the rolling hills and landscape beyond, which will be further enhanced when the new planting and gardening take hold.

Carefully detailed and well laid out, the new extension is a spirited and colourful response to the rather foreboding pre-war grammar school it connects to.


 
Top of page