Bushbury Hill Primary School

Bushbury Hill Primary School

Bushbury Hill Primary School

Architect: Architype

Client: Wolverhampton City Council

Contractor: Thomas Vale Construction

Photographer: Leigh Simpson

With real mastery of scale and volume, a richness has emerged within this primary school from the separation of the two principal volumes, creating a central atrium.

All credit to the design team that the Passivhaus accreditation was achieved and not at the expense of the user’s experience. The orientation of the building enables it to benefit from appropriate solar control and passive gains. Care has been taken to ensure natural light reaches all classroom and corridor areas. 

Unfussy, flawless detailing, this is a daringly ascetic building.

 

 

Winner of RIBA Regional Sustainability Award sponsored by The Rooflight Company

 

 


 
Top of page|