RIBA Stirling Prize winner 1999 - Natwest Media Centre

Natwest Media Centre
 

The Natwest Media Centre is a futuristic building that provides journalists and commentators with an enviable view of the game. Both its form and its structure are unconventional: the giant pod that sits above the stands was built in a boatyard, then dismantled and reassembled on site.
 
The pod is made from 26 three-metre aluminium sections that are welded together, sanded down and spray-painted. The advantage of this method of construction is that it provides both a waterproof shell and the structural elements in one material. The window wall that looks out onto the pitch is made from toughened laminated glass, inclined at 25 degrees so that it does not reflect sunlight into the eyes of the players.

 

 

 
 
 
 
 
 

 

×