Beta We're making some changes to architecture.com. Find out what's new, give feedback or read FAQs here
Anns Grove School, Sheffield RIBA Competition

Anns Grove

Glass.Mapper.Sc.Fields.Image
White Design © Paul White
Competition | Past

​Anns Grove School

In March 2003 Sheffield City Council launched a competition for an environmentally innovative new primary school in Heeley, Sheffield.

Invited Education and Health

Designed by White Design, Anns Grove School is an environmentally innovative school redevelopment.

White Design worked closely with the Client to develop the design. They ensured the local community were fully involved in the design process - interviewing staff, pupils and parents and discussing plans with the school's council.

The client was looking for an outstanding design, which would provide an inspiring atmosphere for teaching and learning.

Selection was by competitive interview with six practices invited to take part. The interviews gave the jury panel the chance to learn more about practices’ experience and design philosophy. White Design was selected for their comprehensive commitment to sustainability, awareness of educational issues, and the quality and innovation of their design work.

They worked closely with the client to develop a design, involving the local community, staff, pupils and parents in the design process.

The primary structure is a combination of glue laminated timber frames and load bearing masonry. The school has been designed to maximise natural ventilation and light and uses old newspaper and recycled denim jeans for wall insulation, a first for a building project in the UK.

keyboard_arrow_up To top