Beta We're making some changes to architecture.com. Find out what's new, give feedback or read FAQs here
Wycoller Visitor Centre RIBA Competition

Wycoller

Glass.Mapper.Sc.Fields.Image
Wycoller Visitor Centre © ​Max Alexander
Competition | Past

Wycoller Visitor Centre

The Aisled Barn Visitor Centre is set within the delightful Wycoller Country Park near Colne in Lancashire. Both the Bronte Trail and the Pendle Way pass through Wycoller village and the 16th century barn was formerly used as a low key information point.

Open Culture and Leisure

Hakes Associates’ scheme creates a centre that provides space and possibilities for dance, theatre and art.

It comprises a ramp and display wall, a touch screen information point and a timber deck (or stage) that curves up to form a secure temperature controlled kiosk. Throughout the design, the architects have preserved the integrity of the Grade II listed building, minimising the impact made by the development.

The Aisled Barn Visitor Centre is set within the delightful Wycoller Country Park near Colne in Lancashire. Both the Bronte Trail and the Pendle Way pass through Wycoller village and the 16th century barn was formerly used as a low key information point.


Awards
  • RIBA Award 2002
  • Shortlisted for the Stephen Lawrence Award
keyboard_arrow_up To top