BETA We use cookies to improve your experience. By using architecture.com you agree to our terms of use and use of cookies. This is a new RIBA online service. We would like to hear your feedback .

Find an architect

Fir House

New Forest

Project Details

Alteration to existing property

Practice

Footprint Architects Ltd

5 Pine Court Business Centre , 36 Gervis Road , Bournemouth , Dorset , BH1 3DH , United Kingdom

Set on the edge of the New Forest, Footprint Architects latest residential project is the completion of an extension to a 1960’s bungalow, in Bransgore Gardens. Situated to the back of the bungalow in a low lying, unused area of the garden the extension provides a new 30 sqm living room and study area. Designed to take advantage of the tree lined backdrop the design is a light filled single storey vaulted room, connecting the garden and the sky. The works at Bransgore Gardens also included the refurbishment of the bathroom, the conversion of the former living room to a bedroom and knocking through to form a family kitchen diner opening out onto a new raised terrace externally. We specialise in self build and PassviHaus projects, but have completed many successful loft conversions, extensions and refurbishments. We challenge every brief, applying creative thinking and realising the potential of your project. If you have a residential project you’d like to speak to an architect about, or get a quote for, then please feel free to get in contact.