BETA We use cookies to improve your experience. By using architecture.com you agree to our terms of use and use of cookies. This is a new RIBA online service. We would like to hear your feedback .

Find an architect

Beaulieu Road

Christchurch

Project Details

£100,000 to £249,999

New Build

Practice

Look Architecture

2 The Courtyard , Newbury Court , Newbury , GILLINGHAM , Dorset , SP8 4QX

Total remodel, facelift and extensions to a traditional bungalow to provide a modern home for the client and his family. The front elevation has larch timber louvres fitted to a canopied walkway to provide privacy to the front facing bedrooms. Four bedrooms were formed within the existing remodelled property and a new large rear single-storey extension provided a new living, kitchen and dining area overlooking the garden. Continuous roof lights were formed to the length of the extension to lead you down a shallow ramp from the front door towards the garden, with the end wall framed by a picture window. The property was rendered and clad in natural larch boarding.