BETA We use cookies to improve your experience. By using architecture.com you agree to our terms of use and use of cookies. This is a new RIBA online service. We would like to hear your feedback .

Find an architect

Hainault Road, Leytonstone

Waltham Forest

Project Details

£100,000 to £249,999

Practice

PLANSTUDIO

Studio B01 , Mainyard Studios , 94 Wallis Road , LONDON , E9 5LN

Staggered side return and rear additions to a semi-detached house in Leytonstone expand its living space and connect it with the garden. The design sympathetically combines contemporary features with traditional styling, using natural light to brighten up the internal space through multiple skylights and floor to ceiling doors. Opening glass corner leads onto the garden with the roof dramatically floating in mid air. Our involvement from the first sketch through regular site inspections during construction to completion ensured the continuity of the idea and high quality of detail in the finished article. The client says: “… Peter put us at ease straight away, he had great ideas and pushed us to think beyond what we thought was possible. We worked together really well and the end result is amazing, we couldn't be happier.”