Architectural Construction workshop for the Faculty of Architecture, University of Venice, Mestre: the central space of the ground floor

Coronavirus update: Our printing service continues to operate as usual, with framed and unframed prints available for delivery in normal timescales. We would like to reassure our customers that we are observing government advice on COVID-19 and adhering to all guidance and best practice.

RIBApix ref no RIBA40773
Architect/DesignerVenezia, Francesco (1944-)
Artist/PhotographerORCH Orsenigo-Chemollo
CountryItaly
CityMestre
Subject Date2001
Image Date2002
ViewInterior
MediumDigital image
OrientationLandscape
Colour / B&W Colour
Credit ORCH / RIBA Collections
Notes NOTES: This workshop, constructed in reinforced concrete, was conceived as a shell that descends from above and protects the inner space. It is illuminated by natural light from above through a series of small skylights and a large central light box, which are plated in zinc and quartz, and from below by an outside glass slot at ground level. The exterior is clad in large rose-coloured marble slabs.

Subject tags

University buildings, concrete, laboratories, columns, walls