Skip to navigation Skip to content

BBC Television Centre, Wood Lane, Hammersmith, London: the main entrance and central courtyard with sculpture of Helios by night

RIBApix ref no RIBA55167
Architect/DesignerHuxley-Jones, Thomas Baylis (1908-1969)
Norman & Dawbarn
Artist/PhotographerMaltby, John (1910-1980)
CountryUK: England
CityLondon
Subject Date1960
Image Date1960
ViewExterior
StyleModern Movement
MediumPhotoprint
Library ReferenceMaltby 50 (MAL 44505)
OrientationPortrait
Colour / B&W Black and white
Credit John Maltby / RIBA Collections
Notes NOTES: The sculpture, erected in 1960 on the opening of the building, was designed by Thomas Baylis Huxley-Jones and represents the radiation of television light around the world.

Subject tags

entrances, sculpture, courtyards, radio & television studios, obelisks