Bullers Wood, Bickley, Bromley, London: perspective view of the drawing room

Coronavirus update: Our printing service continues to operate as usual, with framed and unframed prints available for delivery in normal timescales. We would like to reassure our customers that we are observing government advice on COVID-19 and adhering to all guidance and best practice.

RIBApix ref no RIBA21711
Architect/DesignerMorris, William (1834-1896)
Newton, Ernest (1856-1922)
Artist/PhotographerDavison, Thomas Raffles (1853-1937)
CountryUK: England
CityLondon
Subject Date1888
Image Date1885
ViewInterior
StyleArts & Crafts
MediumDrawing
Library ReferencePB457/7(4)
OrientationLandscape
Colour / B&W Colour
Credit RIBA Collections
Notes NOTES: John Sanderson commissioned Newton to extend and redecorate his house, Bullers Wood, which had been built in the mid 19th century. Newton extended the house to the east and west, constructing bays with mullioned windows and refacing the building with red brick. The interiors were redesigned and decorated by William Morris.

Subject tags

interior decoration, Furniture, fireplaces, country houses, drawing rooms, lamps, lighting fixtures, ceilings, carpets, friezes, music rooms