Skip to navigation Skip to content

Coed Glas Observation and Assessment Centre, Abergavenny

RIBApix ref no RIBA103080
Architect/DesignerGwent. Department of Architecture
Artist/PhotographerCharles, Martin (1940-2012)
CountryUK: Wales
CityAbergavenny
Subject Date1977
Image Date1978
ViewExterior
StyleModern Movement
MediumNegative
Library ReferenceMC M 040378
OrientationLandscape
Colour / B&W Black and white
Credit Martin Charles / RIBA Collections
Notes NOTES: This new children's observation and assessment centre was built in the grounds of an early Victorian house of c. 1840. Previously the children had been accommodated within the house, but a major decision for the new centre was to have a series of self-contained units, designed as compact three-storey blocks linked closely to one another across the site. The blocks would house both staff and children.

Subject tags

hostels