Extension to Mayfield School, Putney, London: the rotating, removable stage screens

RIBApix ref no RIBA43019
Architect/DesignerPowell & Moya
Artist/PhotographerToomey, Bill (1922-)
CountryUK: England
CityLondon
Subject Date1956
Image Date1956
ViewInterior
StyleModern Movement
MediumPhotoprint
Library ReferenceAP529/69
OrientationPortrait
Colour / B&W Black and white
Credit Architectural Press Archive / RIBA Collections
Notes NOTES: The extension to the existing Mayfield girls' school, designed by Powell & Moya for the London County Council, provided 1,620 new places and converted the school into a girls' comprehensive. The existing site on the north side of West Hill was increased by nine acres by taking in adjacent bomb-damaged properties. Since the new buildings were designed during a steel shortage, the three-storey buildings with brick structural walls were deemed to save steel and provide an economical solution.

Subject tags

concrete, brickwork, doors, schools, halls, murals, timber framing