Takbro, Burgess Hill, Sussex: detail of the solar collector

Coronavirus update: Our printing service continues to operate as usual, with framed and unframed prints available for delivery in normal timescales. We would like to reassure our customers that we are observing government advice on COVID-19 and adhering to all guidance and best practice.

RIBApix ref no RIBA116790
Architect/DesignerGeoffrey Thorpe Practice
Artist/PhotographerCharles, Martin (1940-2012)
CountryUK: England
CityBurgess Hill
Subject Date1983
Image Date1983
ViewExterior
MediumNegative
Library ReferenceMC R 070483
OrientationPortrait
Colour / B&W Black and white
Credit Martin Charles / RIBA Collections
Notes NOTES: This building was one of a small group of solar designs built for commercial rather than research purposes. The solar collector was situated on the south elevation. It had an outer window of clear float glass and an inner face of tinted glass some 900 mm behind it. In the gap were automatically controlled venetian blinds.

Subject tags

office buildings