Skip to navigation Skip to content

Tate Gallery, Albert Dock, Liverpool: the basement plant room with its arched sandstone vaults

RIBApix ref no RIBA100675
Architect/DesignerHartley, Jesse (1780-1860)
James Stirling Michael Wilford & Associates
Artist/PhotographerCharles, Martin (1940-2012)
CountryUK: England
CityLiverpool
Subject Date1988
Image Date1988
ViewInterior
MediumPhotoprint
Library ReferenceAP Box 621 Liverpool (MC M200588)
OrientationLandscape
Colour / B&W Black and white
Credit Architectural Press Archive / RIBA Collections
Notes NOTES: These warehouses were part of the Albert Dock, designed by Jesse Hartley in 1845. They were converted into an art gallery by James Stirling, Michael Wilford & Associates in 1988.

Subject tags

arches, riverside buildings, conversion of buildings, art galleries, warehouses, docks, heating and ventilating, vaulting