Water or Lollard's' Tower, Lambeth Palace, London: the Post Room after restoration

Coronavirus update: Our printing service continues to operate as usual, with framed and unframed prints available for delivery in normal timescales. We would like to reassure our customers that we are observing government advice on COVID-19 and adhering to all guidance and best practice.

RIBApix ref no RIBA25156
Architect/DesignerSeely & Paget
Artist/PhotographerBedford Lemere & Co.
CountryUK: England
CityLondon
Subject Date1600
Image Date1950
ViewInterior
StyleJacobean
MediumPhotoprint
Library Reference46584/72 (Bedford Lemere 20217)
OrientationLandscape
Colour / B&W Black and white
Credit RIBA Collections
Notes NOTES: The Post Room and the upstairs rooms located in Lollards'Tower, built in the 1430s, were originally intended as sleeping apartments. The central octagonal wooden post, after which the room is named, and the panelling were added in the 17th century. This, one of the many of the Palace buildings that suffered greatly from damage by fire and water during World War II, was restored by Seeley and Paget in the 1950s.

Subject tags

restoration, wood, bedrooms, palaces, decorative woodwork, tables, panelling