Woodland Cemetery, Stockholm: the main entrance to the cemetery with a Doric colonnade set into the wall

Coronavirus update: Our printing service continues to operate as usual, with framed and unframed prints available for delivery in normal timescales. We would like to reassure our customers that we are observing government advice on COVID-19 and adhering to all guidance and best practice.

RIBApix ref no RIBA108238
Architect/DesignerAsplund, Erik Gunnar (1885-1940)
Lewerentz, Sigurd (1885-1975)
Artist/PhotographerBenton, Tim
CountrySweden
CityStockholm
Subject Date1940
Image Date1990
ViewExterior
StyleModern Movement
MediumPhotoprint
Library ReferenceBenton 90-03-04-17
OrientationLandscape
Colour / B&W Black and white
Credit Tim Benton / RIBA Collections
Notes NOTES: Asplund and Lewerentz won the competition for the new cemetery in 1915 and spent the next 25 years developing the cemetery in a landscape of wooded pines populated by small chapels.

Subject tags

cemeteries, Landscape, colonnades, walls