Use of cookies
We use cookies to improve your experience. By using architecture.com you agree to our terms of use and use of cookies
Springboard Centre RIBA Competition

Springboard

Glass.Mapper.Sc.Fields.Image
​McDowell+Benedetti © Tim Soar
Competition | Past

​Springboard Centre

A first class, innovative, flagship managed workspace on a business park in Stokesley, North Yorkshire.

Invited Civic and Commercial

The winning design by McDowell+Benedetti is innovative and highly sustainable in both servicing and construction.

A key requirement was for the building to be environmentally sustainable and energy efficient. The client wanted a landmark building to attract and promote young innovative new businesses.

The building creates intimate flexible spaces conducive to how small businesses operate. It is orientated on a north/south axis to maximise daylight through a central atrium which opens up two rows of offices on two floors.

The result is an exemplar sustainable building model, which could be repeated in other locations with minimum modification.

Awards

  • RIBA 2005 White Rose Award for Sustainability
  • RTPI Regional Innovative and Sustainability Award
  • The Journal Landmark Environment Award
  • RICS Pro Yorkshire Design and Innovation Award
keyboard_arrow_up To top