IMPORTANT Website terms of use and cookie statement

Bradbury Works

by [Y/N] Studio

Client Hackney Co-operative Developments

Award RIBA London Award 2024 and RIBA National Award 2024

Bradbury Works © French and Tye

An existing Victorian terrace has been creatively enlarged and re-skinned to provide further affordable workspace overlooking Gillett Square, a community-focused public plaza in Dalston.

Working within tight budgetary constraints, the architects adopted a number of design and constructional moves that on their own are logical but which, taken together, elevate the project’s social potential. The result is a place of real interaction between the tenants and further engagement with the public.

The existing three-storey terrace has been extended both horizontally and vertically, and clad in a vibrant polycarbonate carapace. A new double-height external terrace not only provides access to the units but faces the square, providing opportunities for tenants to meet and enjoy the activity there. Above, a new pitched roof creates bigger units with mezzanines neatly inserted below the ridge line. At ground floor, small pods open out to address the square fully.

Read the full citation from the RIBA Awards Jury on RIBA Journal.

Contractor Vortex

Project Management Helios Management

Structural Engineer Engenuiti

Environmental / M&E Engineer Thornley and Lumb

Quantity Surveyor / Cost Consultant Beacon Surveying Services

Planning Consultant JMS Planning

Gross internal area in m² 1578

Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © French and Tye
Bradbury Works © [Y-N] Studio
Bradbury Works © [Y-N] Studio
Bradbury Works © [Y-N] Studio
keyboard_arrow_up To top