IMPORTANT Website terms of use and cookie statement

Chowdhury Walk

by Al-Jawad Pike

Client the London Borough of Hackney

Award RIBA London Award 2024 and RIBA National Award 2024

Chowdhury Walk © Rory Gardiner

Chowdhury Walk heralds an ambitious programme of new generation council homes by Hackney Council. The design’s articulated sculptural form gives it a strong, confident presence.

It is an infill development of 11 houses that stands between two existing terraces and their gardens, on a plot previously occupied by garages and ad hoc car parking. The architects have arranged the houses in a two-storey staggered terrace, set along a newly created public thoroughfare for pedestrians and cyclists, with private patio gardens to the rear. Each home is oriented so that its frontage acknowledges the main approach road, while the staggering ensures they do not directly overlook their neighbours. With a mix of two- and three-bedroom houses and one fully accessible four-bedroom home, seven of the units are for social rent and four for private sale.

Read the full citation from the RIBA Awards Jury on RIBA Journal.

Contractor Neilcott Construction

Structural Engineer Momentum

Landscape Architect Periscope

Environmental / M&E Engineer SGA Consulting

Project Management Potter Raper

Internal gross area 1061 m2

Chowdhury Walk © Rory Gardiner
Chowdhury Walk © Rory Gardiner
Chowdhury Walk © Rory Gardiner
Chowdhury Walk © Rory Gardiner
Chowdhury Walk © Rory Gardiner
Chowdhury Walk © Ståle Eriksen
Chowdhury Walk © Ståle Eriksen
Chowdhury Walk © Ståle Eriksen
Chowdhury Walk © Al-Jawad Pike
Chowdhury Walk © Al-Jawad Pike
Chowdhury Walk © Al-Jawad Pike
keyboard_arrow_up To top